Ystävänpäiväkortti ulkomaille

Julkaistu: 12.2.2016 | Kategoriat: Yleinen

Kerro ystävälle

20160210_162545

Ajattele, jos et voisi viettää ystävänpäivää yhdessä puolisosi ja lastesi kanssa. Et ystävänpäivää, etkä mitään muutakaan päivää. Aika hirveä ajatus.

Tällä hetkellä Suomen hallitus kaavailee tiukentavansa edellytyksiä perheenyhdistämiselle entisestään. Lakiluonnoksen mukaan perheenyhdistämiselle asetettaisiin toimeentulovaatimus. Jotta perheenkokoaja saisi puolisonsa ja kaksi lastaan Suomeen, hänen kuukausitulojensa olisi oltava 2600€ nettona. Tämä on yli suomalaisen keskipalkan.

Perheenyhdistäminen on jo nyt erittäin vaikeaa: vuonna 2014 yli puolet perheenyhdistämishakemuksista hylättiin. Perheenyhdistämisen ehtoja kiristettiin myös vuosina 2010 ja 2012. Vuodesta 2012 asti oleskelulupaa on voinut hakea vain ulkomailla asuva perheenjäsen itse toimittamalla hakemus lähimpään Suomen edustustoon. Esimerkiksi Afganistanilaisella tämä tarkoittaa Intiaa, Irakilaisella Turkkia. Tällainen matka on hankala, usein mahdoton.

Kansainvälisten ihmisoikeuksien mukaan kaikilla on oikeus perhe-elämään. Mennessään läpi lakiluonnos asettaisi perheet entistä eriarvoisempaan asemaan. Toisilla olisi mahdollisuus yhteiseen perhe-elämään, toisilla ei.

Jos lakiluonnos menee läpi, on maassamme entistä enemmän ihmisiä, jotka ikävoivät jatkuvasti perheenjäseniään. Ihmisiä, jotka eivät koskaa saa elää arkea rakkaittensa kanssa. Ihmisiä, jotka viettävät ystävänpäivänsä miettien, onko puoliso ja lapset edes hengissä.

Käy allekirjoittamassa Amnestyn, Suomen Pakolaisavun, Pakolaisneuvonta ry:n ja Kirkon ulkomaanavun vetoomus ettei perheenydistämistä vaikeutettaisi entisestään osoitteessa: https://www.amnesty.fi/vetoomukset/aitia-ikava-perheenyhdistamista-ei-saa-vaikeuttaa-entisestaan/

 

Lahjoita hyvää

Tue toimintaamme aineettomalla lahjalla, tilisiirrolla tai kuukausilahjoituksella