Yhden naisen onnistumistarina | African Care ry

Yhden naisen onnistumistarina

9.3.2015

Naisten resurssikeskus Yasmin on African Caren koordinoima, vuonna 2013 Etelä-Somaliassa käynnistynyt kehitysyhteistyöhanke. Resurssikeskus tarjoaa naisille luku- ja kirjoitustaidon, ammatillisten taitojen ja liiketoimintaosaamisen opetusta. Ammatillisten taitojen opettamisen lisäksi hankkeen tavoitteena on kannustaa naisia yrittäjyyteen ja lisätä tietoa ravitsemuksesta, hygieniasta, seksuaaliterveydestä, HI-viruksen leviämisestä sekä tasa-arvokysymyksistä.

25-vuotias Sadio osallistui resurssikeskuksen koulutukseen kuuden kuukauden ajan vuonna 2013. Sadio sai käytännön opetusta mm. tietotekniikasta, markkinoinnista ja erilaisista käsityötaidoista, kuten ompelusta ja kankaiden värjäyksestä. Koulutuksen oppien ja resurssikeskuksen pienlainaohjelman avulla Sadio perusti oman sekatavarakaupan Somalimaahan. Liiketoiminnan harjoittaminen pohjoisessa sijaitsevassa Somalimaassa on maan eteläosia turvallisempaa, ja peräti 50 prosenttia alueen kauppiaista on naisia.

Pienestä aloittaneen kaupan toiminta on vähitellen laajentunut ja kauppa työllistää yhteensä 3 työntekijää sekä pääkaupunki Mogadishussa asuvan Sadion äidin, jolle Sadio lähettää valmistamiaan tavaroita ja Somalimaassa edullisempia tuotteita. Äiti taas lähettää vuorostaan Sadiolle Mogadishussa helpommin saatavilla olevia ja edullisempia tuotteita.

Sadio kertoo resurssikeskuksen kurssin avanneen hänen silmänsä. Kaupan perustamisen alkuvaiheessa Sadio sai apua erityisesti mainosten tekemiseen, joiden avulla asiakkaat löysivät uuden kaupan.

Sadion värjäämiä kankaita myynnissä liikkeessä.

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös