Urheiluharrastuksen onnistumiset ja unelmat kuuluvat kaikille | African Care ry

Urheiluharrastuksen onnistumiset ja unelmat kuuluvat kaikille

28.10.2015
Kuva: Anna Autio

Kuva: Anna Autio

Tiistaina 27. lokakuuta järjestetyn Our First Home Game -tapahtuman menestys ilahdutti sekä osallistujat että järjestäjänä toimineen African Caren. Our First Home Gamen tarkoituksena oli järjestää Kaarlenkadun ja Punavuoren vastaanottokeskuksien nuorille turvapaikanhakijanaisille ja -tytöille jalkapallotapahtuma ja tarjota heille tilaisuus tutustua jalkapalloon lajina suomalaisten huippupelaajien kautta. Lisäksi tapahtumalla haluttiin viestiä, että urheiluharrastuksen mahdollistamat onnistumiset ja unelmat kuuluvat kaikille – kansalaisuuteen tai sukupuoleen katsomatta.

Kaarlenkadun ja Punavuoren vastaanottokeskuksista saapui Töölöön pallokentälle yhteensä kolmetoista nuorta naista Albaniasta, Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. Kielimuurit kivuttiin vaivatta jalkapallon liikuntakielellä ja muutaman englantia taitavan tulkkauksen avulla.

Tapahtuman alkaessa osallistujille jaettiin pääyhteistyökumppani Suomen Palloliiton lahjoittamat vaaleanpunaiset jalkapallot ja paidat. Uudet pallot otettiin heti käyttöön, kun kuusi Suomen tyttömaajoukkuepelaajaa otti vastaanottokeskuksien osallistujat mukaan jalkapalloharjoitukseen. Harjoituksen aikana palloon tutustuttiin kuljettamalla, pomputtelemalla, syöttelemällä ja lopuksi pelaamalla. ”Jalkapalloharjoitus jonka teimme oli hyvä. Opimme yksinkertaisia juttuja ja perusasioita”, kommentoi albanialainen Xhenis, joka kertoi pelanneensa jalkapalloa aiemmin ystäviensä kanssa koulussa. Harjoitukset päättyivät paikalla olleiden toimittajien nappaamaan yhteiskuvaan, jossa osallistujat pitivät tapahtuman tarkoitusta viestivää ”KaikkiKentälle”-kylttiä.

pukkarissa2

Tapahtumaan osallistunut alle 19-vuotaiden maajoukkuetta edustava Tessa Auvinen lähti tapahtumaan mukaan, koska se oli erityisesti suunnattu nuorille naisille ja tytöille. ”Olen jalkapalloharrastuksen kautta oppinut olemaan rohkeasti ylpeä omista ja joukkueen saavutuksista, vaikka valitettavasti aina on ihmisiä, jotka vähättelevät naisjalkapalloa”. Auvisen mielestä ”Oli kiva konkreettisesti auttaa turvapaikanhakijoita osallistumalla tähän tapahtumaan. Sain tapahtumasta tosi paljon myös itse, kun huomasin, miten innoissaan osallistujat olivat!”

Jalkapalloharjoituksen jälkeen kaikille osallistujille tarjoiltiin helsinkiläisen katuruokaeliittiin kuuluvan Street Gastron sponsoroivat herkkuannokset.

Jalkapallotapahtuma huipentui Suomen Naisten A-maajoukkueen Suomi-Espanja EM2017 karsintaotteluun viereisellä Sonera Stadionilla. Edellisviikolla African Caren turvapaikanhakijatyttöjen harrasteryhmässä askarrellut kannatuskyltit vahvistivat kolmetuhatpäisen kotiyleisön raikuvia kannatushuutoja. Ottelu päättyi Espanjan 2-1 niukkaan voittoon. ”Ottelu oli kaunis, mutta Suomen pelaajien olisi pitänyt ryhmittyä paremmin” kommentoi Xhenis, joka piti katsomossa ”Finland We Are With You” –kylttiä.

katsomossa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös