Tiedote #KummiksiKlinikalle -kampanjasta | African Care ry

Tiedote #KummiksiKlinikalle -kampanjasta

4.5.2016

Kampanja

TIEDOTE 4.5.2016

#KUMMIKSIKLINIKALLE -KAMPANJALLA KERÄTÄÄN VAROJA SOMALIAN AFGOISSA TOIMIVALLE SYNNYTYSKLINIKALLE

Köyhyyden ja konfliktien vaivaama Somalia on yksi maailman vaarallisimmista paikoista synnyttää. Afgoin kaupungissa sijaitseva synnytysklinikka on alueen ainoa ilmainen klinikka, johon pääsee synnyttämään vuorokaudenajasta riippumatta. #KummiksiKlinikalle -kampanjalla kannustetaan yksityishenkilöitä ryhtymään kuukausilahjoittajiksi synnytysklinikalle. Kampanja on käynnissä sosiaalisessa mediassa 5.5-8.5.2016, kätilöiden päivästä äitienpäivään.

African Caren synnytysklinikka antaa hyvän alun elämään

African Caren Afgoin kaupungissa sijaitseva synnytysklinikka on alueen ainoa ilmainen klinikka, johon voi tulla synnyttämään vuorokaudenajasta riippumatta. Klinikalle saapuu naisia pitkänkin matkan takaa erityisesti silloin, jos raskaudessa tai synnytyksessä ilmenee komplikaatioita. Klinikan ansiosta yhä useampi äiti selviää hengissä vaikeasta synnytyksestä ja vastasyntyneille turvataan hyvä alku elämään. Vuosittain klinikalla syntyy noin 1000 lasta. Lisäksi koulutamme kyläkätilöitä eri puolilla Somaliaa, jotta heillä olisi paremmat valmiudet tunnistaa riskiraskaudet ja lähettää äidit ajoissa saamaan hoitoa.

Lahjoittajat mahdollistavat klinikan toiminnan!

Suomen hallituksen leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin ovat pakottaneet järjestöjä tekemään varainhankintaa entistä moninaisemmin keinoin. Järjestöjä kannustetaan yritysyhteistyöhön mutta myös yksityisten lahjoittajien osuus on kasvavassa roolissa järjestöjen varainhankinnassa. Siispä mekin kannustamme juuri sinua ryhtymään kummiksi klinikalle Somalian äitien ja lapsien hyväksi! Voit tukea työtämme myös kertalahjoituksella.

Lisätietoja:
Batulo Essak, batulo.essak@africancare.fi, 0400 671288

African Care ry on vuonna 2001 perustettu kansalaisjärjestö, joka pyrkii toiminnallaan vahvistamaan erityisesti naisten asemaa ja toimintamahdollisuuksia Suomessa sekä kehitysmaissa. African Care ry hallinnoi Synnytysklinikka- ja koulutushanketta ulkoministeriön vuonna 2012 myöntämällä kolmivuotisella rahoituksella. Hankkeen kumppani on vapaaehtoistyöjärjestö Volunteers for Medical and Development Service (VMSDO).

Seuraa kampanjaa somessa tunnisteella: #KummiksiKlinikalle, twitter.com/AfricanCare, facebook.com/AfricanCare

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös