SOMENTI -hanke

Kerro ystävälle

African Caren Somenti hankkeessa on tarkoitus luoda toimintamalli, joka edistää somalialaisten yläkouluikäisten nuorten hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vahvistaa vuorovaikutusta vanhempien ja heidän lastensa välillä. Toiminnassa tarkastellaan erityisesti oman identiteetin muodostumista. Toiminta painottuu nuoriin, jotka asuvat Itä-Helsingissä.

Hankkeen nimi SOMENTI tarkoittaa somalialainen mentori, koska hankkeessa koulutetaan mentoreita ryhmätoiminnan ohjaajiksi. Hankkeen somalialainen nimi taas on ”Ila soco” ja merkitsee ”seuraa minua”. Se on tämän hankkeen tarkoitus: kulkea nuorten rinnalla, tukea heitä tällä polulla, tarjota turvallinen tila sekä vahvistaa vanhempien toimintakykyä tukea lapsiaan, jotka kasvavat kahden kulttuurin välillä. Toiminta tapahtuu African Caren toimitilassa Itiksessä tai suunnitellusti muualla.

SOMENTI -hanke kokoontuu viikoittain eri ryhmissä. Ryhmissä keskustellaan kasvusta, identiteetistä, yhteiskunnasta ja kuuluvuuden tunteesta. Tarkoituksena on osallistaa ja tehdä toimintaa nuorten näköisesti. Tällä hetkellä ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

Maanantai: Tyttöjen ryhmä klo 17-20 Itis
Tiistai: Poikien ryhmä klo 17-20 Itis
Torstai: Tyttöjen ryhmä klo 17-20 Itis
Torstai: Poikien ryhmä klo 16-20 Itis

Uudet nuoret ovat aina tervetulleita toimintaan.
Kysy lisää ryhmätoiminnasta: 050 3780 251
Nuoren voi ilmoittaa toimintaan tällä lomakkeella

Somentin toimintaa voit seurata Somentin instagramissa ja Tiktokissa

Katso tarkemmat tiedot ryhmistä täältä.

Lahjoita hyvää

Tue toimintaamme aineettomalla lahjalla, tilisiirrolla tai kuukausilahjoituksella