SOMENTI-HANKE

Julkaistu: 15.3.2022 | Kategoriat: Yleinen

Kerro ystävälle

Somenti-hanke alkaa!

Hankkeessa on tarkoitus luoda toimintamalli, joka edistää somalialaisten yläkouluikäisten nuorten hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vahvistaa vuorovaikutusta vanhempien ja heidän lastensa välillä. Toiminnassa tarkastellaan erityisesti oman identiteetin muodostumista. Toiminta painottuu nuoriin, jotka asuvat Itä-Helsingissä.

Hankkeen nimi SOMENTI tarkoittaa somalialainen mentori, koska hankkeessa koulutetaan mentoreita ryhmätoiminnan ohjaajiksi. Hankkeen somalialainen nimi taas on ”Ila soco” ja merkitsee ”seuraa minua”. Se on tämän hankkeen tarkoitus: kulkea nuorten rinnalla, tukea heitä tällä polulla, tarjota turvallinen tila sekä vahvistaa vanhempien toimintakykyä tukea lapsiaan, jotka kasvavat kahden kulttuurin välillä. Toiminta tapahtuu African Caren toimitilassa Itiksessä.

Hanke on kolmivuotinen ja toiminnassa järjestetään viikonloppuleirejä nuorille ja ryhmätoiminnassa käsitellään aiheita liittyen identiteettiin ja nuorten hyvinvointiin.

”Nuorempana olisin kaivannut tukea aikuiselta, joka aidosti ymmärtäisi minun kokemuksia ja auttaisi navigoimaan yhteiskunnassa, joka oli todella ristiriitainen. On hienoa nähdä, että vaikeiden kokemusten pohjalta voi syntyä muille nuorille loistava mahdollisuus. On tärkeää huomioida, että ulkomaalaistaustainen nuori ei välttämättä saa oikeaa tukea vanhemmilta, koululta, uskonnollisilta piireiltä, yhteisöltä tai edes ohjaajilta. Voi varmaan ymmärtää kuinka vaikeaa nuorella on, erityisesti herkissä siirtymävaiheissa. On hienoa olla tämän hankkeen koordinaattori”, kertoo African Caren Fathi Osman.

”Vuosien varrella olemme huomanneet sen, että maahanmuuttajataustaiset nuoret joutuvat herkemmin median, yhteiskunnan ja/tai yhteisönsä silmätikuiksi ja haluamme tämän toiminnan kautta kannustaa nuoria menestymään tässä yhteiskunnassa. Teemme mielellämme yhteistyötä tahojen kanssa, jotka työskentelevät samojen teemojen parissa”, hän jatkaa.

Hanke on STEAn rahoittama.

 

Fathi Osman

Hankekoordinaattori

fathi.osman(at)africancare.fi

050 3780 251

 

FB: Fati AfricanCare

IG: africancare

Tiktok: africancare

 

Lahjoita hyvää

Tue toimintaamme aineettomalla lahjalla, tilisiirrolla tai kuukausilahjoituksella