Maahanmuuttajamiestyön foorumi torstaina 17.11.2016 | African Care ry

Maahanmuuttajamiestyön foorumi torstaina 17.11.2016

8.11.2016

Lämpimästi tervetuloa II Maahanmuuuttajamiestyön foorumiin Diakonia-ammattikorkeakoululle (Kyläsaarenkuja 2, Helsinki) torstaina 17. marraskuuta klo 9–15:30!

Maahan muuttaneiden miesten hyvinvointia, erilaisia elämäntilanteita ja niiden tukemista kartoittavassa foorumissa keskitytään tänä syksynä isyyteen ja sen näkyväksi tekemiseen eri palveluissa. Tilaisuudessa esitettävissä puheenvuoroissa, paneelikeskustelussa ja osallistujat mukaan ottavissa työpajoissa käsitellään teemaan liittyviä keskeisiä kysymyksiä, haasteita ja kasvukokemuksia eri näkökulmista. Ääneen pääsevät maahan muuttaneiden isien lisäksi heitä omassa työssään kohtaavat asiantuntijat.

II Maahanmuuttajamiestyön foorumin tarkoitus on tuoda esiin positiivisia esimerkkejä ja maahan muuttaneiden ihmisten elämiin sisältyvää mahdollisuuksien kirjoa. Kansainvälisen pakolaistilanteen ja kansainvälisen suojelun piirissä olevien ihmisten vastaanottamisen vuoksi onkuitenkin välttämätöntä myös tarkastella omia palveluita ja työmuotoja kriittisesti ja rakentavasti.

Isyys ja yleisesti perhe-elämä ja ihmissuhteet ovat erityisen haavoittuvassa asemassa muuttoliikkeen seurauksena. Pienillä siirroilla ja asiakkaiden aidolla kohtaamisella voidaan edistää onnistuneen kotoutumisen ennustetta monen isän ja perheen kohdalla. Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa ja oppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestettävä tilaisuus onavoin foorumi näiden kokemusten ja kehittämisideoiden jakamiselle.

Järjestötoimijoiden muodostaman Maahanmuuttajamiestyön verkoston tavoitteena on tehdä tunnetuksi maahan muuttaneiden miesten kokemuksia,elämää ja haasteita. Verkosto kokoaa yhteen maahan muuttaneiden miesten kanssa työtä tekeviä tahoja jakamaan kokemuksia, haasteita ja hyviä käytäntöjä, jotta maahan muuttaneet miehet tulisivat entistä paremmin kohdatuiksi ja kuulluiksi suomalaisen hyvinvointipolitiikan suunnittelussa.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, opettajille ja ammattilaisille, mutta myös muissa ympäristöissämaahan muuttaneita asiakkaita kohtaaville työntekijöille ja yleisesti aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Ilmoittautumisetmaanantaihin 14.11. mennessä: kostas@lyomatonlinja.fi.

Yhteistyössä African Care ry, Poikien Talo, Väestöliitto, Lyömätön Linja Espoossa, SOPU -hanke /Kalliolan Nuoret ry, Miessakit ry, Suomen Pakolaisapu – Finnish Refugee Council, Sovinto ry ja Diakonia-ammattikorkeakoulu.

Foorumin tarkempi ohjelma on nähtävissä liitteessä.

14906873_342405166122406_6104630122583557828_n

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös