Jalkapallolla ennakkoluuloja vastaan: Turvapaikanhakijatytöt pelaavat tyttömaajoukkuepelaajien ja naisvalmentajien johdolla | African Care ry

Jalkapallolla ennakkoluuloja vastaan: Turvapaikanhakijatytöt pelaavat tyttömaajoukkuepelaajien ja naisvalmentajien johdolla

26.10.2015

Juliste_Kuvana

TIEDOTE: VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

African Care ry:n ja Suomen Palloliiton yhteistyössä ensimmäistä kertaa toteutettava Our First Home Game -jalkapallotapahtuma 27.10. yhdistää Punavuoren ja Kaarlenkadun vastaanottokeskuksien tytöt sekä suomalaiset jalkapallon huippuosaajat. Tapahtuma on turvapaikanhakijatytöille mahdollisuus tutustua jalkapalloon lajina harjoitusten kautta, jonka ohjaavat suomalaiset naisvalmentajat yhdessä suomalaisten tyttömaajoukkuepelaajien kanssa. Harjoitusten jälkeen Street Gastro tarjoaa tytöille katuruokaherkkuja. Tapahtuma huipentuu, kun tytöt pääsevät kannustamaan Suomen naisten A-maajoukkueetta Suomen kohdatessa Espanjan Sonera Stadionilla EM2017-Karsintaottelussa kello 18.

Urheilu ja unelmat kuuluvat kaikille

Koska turvapaikanhakijamiehet ja -pojat hakeutuvat naisia ja tyttöjä useimmin ja onnistuneimmin liikuntaharrastuksien pariin, on ensiarvoisen tärkeä madaltaa kynnystä tyttöjen ja naisten osallistumiselle.

Tapahtuman tarkoitus on myös esittää positiivisia roolimalleja suomalaisten naispelaajien ja -valmentajien kautta. Tapahtuman avulla rakennetaan pohjaa turvapaikanhakijatyttöjen jatkuvalle liikuntaharrastukselle ja onnistuneelle kotoutumiselle Suomeen. Yhteiset harjoitukset luovat tilan monikulttuuriselle kohtaamiselle suomalaispelaajille ja -valmentajille. Tapahtuman tavoite on kannustaa suvaitsevaisuutta ja murtaa turvapaikanhakijatyttöihin sekä naisurheilijoihin kohdistuvia ennakkoluuloja.

Suomessa moni nainen kilpailee jalkapallon kansainvälisellä huipputasolla. He toimivat esikuvina tyttöpelaajille, joille lajiurheilu antaa mahdollisuuden haastaa itseään, kokea onnistumisia ja ennen kaikkea unelmoida. ”Ennakkoluulojen murtaminen jalkapallon kautta on maailmanlaajuisesti menestynyt keino luoda suvaitsevaisuutta. Turvapaikanhakijatyttöjen kutsuminen kentälle on tapa sanoa: tervetuloa Suomeen, jossa naiset ja tytöt puhuvat kansainvälistä jalkapallon kieltä. Kenttä ja unelmat ovat kaikille avoinna” toteaa Suomen alle 18-vuotiaiden ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen.

Our First Home Game 27.10.2015 tyttöjen harjoitukset klo 16:00-17:00 Töölön Pallokentällä. Suomi-Espanja EM2017-Karsintaottelu klo 18 Sonera Stadionilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Nelli Ruotsalainen
Koordinaattori, African Care ry
+358 50 3788 588
nelli.ruotsalainen[at]africancare.fi
www.africancare.fi
https://www.facebook.com/AfricanCare
https://twitter.com/africancare
#OurFirstHomeGame
#KaikkiKentälle

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös