Blogipostaus: Onnea 23-vuotias African Care!

Julkaistu: 12.2.2024 | Kategoriat: Yleinen

Kerro ystävälle

10.2. aamulla Kulttuurikeskus Stoa:n teatterisalissa on hulinaa ja huisketta: työntekijät yhdessä Stoan tiimin kanssa asettelevat salia valmiiksi iltaa varten: 100 vierasta saapuu juhlistamaan järjestön 20-vuotis taivalta! Ovella odottaa kuohuvaa, pöytiä koristaa kauniit kultaiset nauhat, kahvipöydässä komeilee african caren logo ja musiikki soi taustalla. Hymyä, naurua ja kiireen vilauksia ilmenee – jännitys tiivistyy ja juhlat alkavat.

“Tämän illan päätähti on 23-vuotias järjestö, joka syntyi maahanmuuttajataustaisten, sosiaali- ja terveysalalla työskennelleiden naisten pyrkimyksestä vahvistaa maahan muuttaneiden naisten asemaa ja oikeuksia sekä Suomessa, että globaalin etelän maissa.”

Näin avasi oma toiminnanjohtajamme Batulo Essak vuosijuhla gaalan lauantaina 10.2.2024. Juhlistimme Stoan kulttuurikeskuksessa pyöreitä vuosia, kun korona esti kolme vuotta sitten virallisen juhlat. Vuosiin on mahtunut paljon: monenlaisia hankkeita, satoja työntekijöitä ja harjoittelijoita ja vapaaehtoisia, sekä unohtamatta jokaista asiakasta, joita olemme järjestönä voineet tukea matkan varrella.

Juhla oli täynnä tunnelmaa pitkin illan. Kiitimme yhdessä ahkeria ja yhteisölle keskeisiä tuntityöntekijöitä, sekä toiminnanjohtajaa Batuloa. Tuntityöntekijät ovat African Caren tärkeä elin, joka pitää asiakkaat tyytyväisenä ja toiminnan aurinkoisena. Puhumattakaan Batulosta, joka vapaaehtoisen panoksella on vienyt järjestöä eteenpäin aina perustamisesta nykypäivään. Kiitoksien lisäksi kuulimme puheita. Kansanedustaja Veronika Honkasalo piti vaikuttavan puheen omalla tutkija taustallaan järjestömme kaltaisten tahojen tärkeydestä yhä 2020-vuosikymmenellä ja erään tuntityöntekijän tyttären, Saban koskettava puhe kuvaili toiminnan tunnelmaa, sekä järjestön merkitystä myös nuoremmalle sukupolvelle.

Nautimme myös The Voice of Finlandista tutuksi tulleen Elise-Juliette Njilan kauniista laulusta, joka sai vieraat liikkumaan ja liikuttumaa. Tanssista puheen ollen, iltaa ilahdutti upea itämainen tanssija Jasmiina Gharieb. Upeat esiintymiset kruunasivat kertakaikkiaan illan. Tunnelma oli lempeä, iloinen ja vieraat poistuivat vuosijuhlista hymyssä suin.

Joten, lopetan kirjoitukseni nyt avauspuheen sanoihin:

Pyydän teitä nyt nostamaan kanssamme maljan järjestölle, jonka sitkeä työ on kantanut hedelmää yli 20-vuotta. Nostetaan yhdessä malja järjestölle, joka on näyttänyt, että naiserityisellä työllä voi saavuttaa merkittäviä asioita. Tämä on malja järjestölle, joka työskentelee vankkumattomasti oikeudenmukaisemman maailman eteen. Nostetaan malja järjestölle, jonka matka on vasta alussa.”

Hyvää syntymäpäivää rakas African Care ry <3

Lahjoita hyvää

Tue toimintaamme aineettomalla lahjalla, tilisiirrolla tai kuukausilahjoituksella