Blogipostaus: Etäopiskelua Australiassa – Terveiset African Carelle

5.12.2022

Eräänä lokakuisena viikonloppuna ystäväni kertoi vierailleensa African Care järjestön järjestämässä Somalialainen Illallinen -tapahtumassa. Ystäväni kertoi silmät loistaen järjestön toiminnasta ja Batulo Essakin tarinaa. Ennen kaikkea somalialainen ruoka oli kuulemma oikein herkullista! 

Ja minä vain kuuntelin lumoutuneena ystävääni. Keskustelun tuokiossa minulle tuli heti mieleen muutamat koulutehtävät, joista halusin keskustella järjestön kanssa. 

Viikko siitä rohkenin ottamaan järjestöön yhteyttä ja pian pääsin keskustelemaan järjestöassistentti-Annin, hankekoordinaattori-Fathin ja harjoittelija-Maryaman kanssa viestintäsuunnitelmasta. Koin, että minulla on African Care järjestön kanssa samanlaiset arvot ja näkemykset, kuten ihmisoikeudet ja tasa-arvo. Mielestäni on hyvin tärkeää osata ottaa huomioon maahanmuuttajataustaiset naiset ja heidän asemansa uudessa kotimaassaan, Suomessa. 

Minun oli helppo tulla toimeen järjestön työntekijöiden kanssa ja pääsimme hyvin vauhtiin viestintäsuunnitelman tekemisessä. Sain vapaat kädet viestintäsuunnitelman tekemiseen ja kommunikaatio toimi hyvin molemmin puolin tehtävän edetessä. 

Yhteistyö African Care järjestön kanssa on laajentanut näkemystäni kehitysyhteistyöhankkeista. Sain kuulla miten erilaiset hankkeet ovat vaikuttaneet naisten elämään Somaliassa. Edistämällä naisten asemaa saadaan paljon positiivisia vaikutuksia, kuten esimerkiksi synnytysklinikkahanke on sen osoittanut. 

Annin ja Fathin kanssa oli myös helppo sopia etätapaamisia tehtävän osalta. He osasivat ottaa hienosti huomioon nykyisen elämäntilanteeni. 

Asumme tällä hetkellä puolisoni kotimaassa Australiassa. Opiskeluiden lisäksi arkeani rytmittää iloinen ja vauhdikas taaperomme. Päivisin taaperon kanssa touhuaminen tuo mukavaa vastapainoa illan opiskeluilleni. 

Joskus tarvitsen pientä taukoa opiskeluissani ja silloin yritän keksiä mukavaa aktiviteettia taaperon kanssa. Olemme jo ehtineet nähdä monenlaisia paikallisia eläimiä, kuten kenguruita, wombatteja ja koaloita. Lisäksi kävimme valassafarilla ja näimme ryhävalaita! Arki Australiassa on toisinaan hieman erilaista, kuin koto-Suomessa. 

Oman lapseni syntymän myötä olen pohtinut paljon miten eri maissa äidit viettävät arkeaan. Me kaikki joudumme kohtaamaan erilaisia haasteita arjessa ja elämässämme. Kuitenkin rakkaus ja huoli omaa lasta kohtaan ovat varmasti samanlaisia ympäri maailman. 

On hyvin tärkeää, että jokainen meistä pitäisimme toisistamme huolta. 

 

Olen Christine Aalto ja opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Takanani on pian ensimmäinen vuosi opiskelua. Suoritan parhaillaan Viestintä ja kommunikaatio-osaaminen-kurssia, jonka yhtenä tehtävänä on viestintäsuunnitelman tekeminen.

 

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös