African Care ry:n puheenjohtaja Batulo Essak tapasi Suomessa eteläsomalialaispoliitikkoja | African Care ry

African Care ry:n puheenjohtaja Batulo Essak tapasi Suomessa eteläsomalialaispoliitikkoja

23.9.2015

batulo_ja_ministerit6

Etelä-Somalian osavaltion ministerit Mohamed Abdullahi Mursal sekä Abdulkadir Shariif Sheekhuna vierailivat Suomessa syyskuun 7.-13. Ministereiden vierailun tarkoituksena oli yritysyhteystyö mahdollisuuksien kartoittaminen sekä tiedon vaihto eri suomalaistahojen kanssa. Vierailu oli Finnfundin järjestämä.

Olennaisena osana ministereiden vierailua oli myös kansalaisjärjestöyhteistyön vahvistaminen. African Care ry:n puheenjohtaja Batulo Essak tapasi eteläsomalialaisministerit kahteen otteeseen. Tapaamisten keskiössä oli African Care ry:n kehitysyhteistyöhankkeet Etelä-Somaliassa. Tapaaminen järjestettiin Kanava Nuoriso ry:n tiloissa.

Tällä hetkellä African Care ry:llä on käynnissä kolme kehitysyhteistyöhanketta Etelä-Somaliassa. African Care ry:n hankkeista yksi merkittävin on vuonna 2012 käynnistetty synnytysklinikka- ja koulutushanke.  Synnytysklinikka on alueen ainoa ympäri vuorokauden auki oleva terveysasema. Klinikalla hoidetaan kuukausittain yli 1500 naista ja lapsia klinikalla syntyy kuukaudessa noin 120.

Lisäksi African Care ry:llä on yhteistyössä Banadir Women Development Organization (BWDO) kanssa Yasmin – naisten resurssikeskus -hanke Mogadishussa ja Afgoin kaupunginosassa Etelä-Somaliassa. Naisten resurssikeskushanke parantaa naisten työllisyys- ja toimeentulomahdollisuuksia tarjoamalla koulutusta ja mahdollisuuden ryhtyä pienyrittäjäksi lainaohjelman avulla

Kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksen johdosta ainoa Aftrican Care ry:n hanke, joka varmasti jatkuu myös ensi vuonna, on Haweenka – Somalian naiset päätöksenteossa -hanke. Hanke toteutetaan yhteistyössä BWDO:n ja WILPF Finland kanssa. Hankkeen tarkoitus on koulutuksien ja verkostoitumismahdollisuuksien kautta tukea naisten osallistumista päätöksentekoon erityisesti heidän arjessaan ja paikallistasolla, mutta myös vuonna 2016 Etelä-Somaliassa pidettäviä vaaleja silmällä pitäen.

Eteläsomalialisministereiden vierailu Suomessa ja tapaamiset African Care ry:n puheenjohtaja Batulo Essakin kanssa ovat osoitus African Care ry:n Etelä-Somaliassa tekemän työn tähdellisyydestä. Sodan romuttaman yhteiskunnan jälleenrakennus edellyttää naisten ja tyttöjen oikeuksien kestävää tukemista. African Care ry:n kehitysyhteistyöhankkeissa pyrkimys on vahvistaa naisten ja tyttöjen asemaa monipuolisista lähtökohdista. Vaikuttamalla niin terveydenhuoltoon kuin yrittäjyyteen ja poliittiseen toimijuuteen tuetaan naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia rakentaa heidän oikeutensa takaava yhteiskunta.

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös