Vuosaaren Naapurineuvosto -toiminta alkaa ✨

1.3.2021

African Care ry koordinoi vuoden 2021 ajan Vuosaaren Naapurineuvosto -toimintaa. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa Vuosaaren asukkaiden osallisuutta, tehostaa paikallista tiedotusta palveluista ja rakentaa monikulttuurista dialogia Vuosaaren asukkaiden kesken sekä asukkaiden ja alueen toimijoiden välillä, erityisesti vanhempien ja nuorten näkökulmasta. 

Osana Naapurineuvosto -toimintaa toteutetaan 4 yhteisöiltaa, joissa alueen asukkaat sekä Vuosaaren toimijat pääsevät jakamaan tietoa tarpeistaan ja toiminnastaan sekä osallistumaan fasilitoituun dialogiin asukkaille tärkeistä aiheista. Dialogi on tapa keskustella, jonka tarkoituksena on edistää ymmärrystä toisten ihmisten näkemyksistä. Dialogissa ei välttämättä pyritä yksimielisyyteen vaan parempaan ymmärrykseen ja toisen ihmisen kuuntelemiseen.

Naapurineuvosto -toiminnan tarkoituksena on jakaa informaatiota Vuosaaressa tarjolla olevista palveluista sekä kannustaa kunnioittavaan keskusteluun ja kohtaamiseen. Toimintaan kutsutaan mukaan vuosaarelaisia monista kieliryhmistä ja kulttuuritaustoista. Jotta osallistuminen olisi mahdollista mahdollisimman monelle, osallistujat saavat tietoa monikielisesti tapahtumien puheenvuoroista sekä tukea keskusteluihin osallistumiseen, jos suomenkielen taito on heikko. Huomioon pyritään ottamaan ainakin alueen suurimmat kieliryhmät ja keskusteluryhmien toteutus pyritään suunnittelemaan ilmoittautuneiden tarpeen mukaan. 

Ensimmäiset yhteisöillat järjestetään verkossa koronatilanteen vuoksi. Puoli tuntia ennen verkkotapahtumia osallistujat voivat saapua digitukeen ja kysyä tapahtuman tekniikkaan liittyviä kysymyksiä, jotta osallistuminen olisi helpompaa. 

Miten mukaan?
Toimintaan on helppo tulla mukaan kahdella tavalla: Liity Vuosaaren Naapurineuvoston Facebook -ryhmään tai osallistu tapahtumaan. Facebook -ryhmässä voit liittyä keskusteluun, kysyä kysymyksiä tai kertoa mistä aiheesta haluaisit keskustella muiden vuosaarelaisten kanssa. Ensimmäinen yhteisöilta järjestettiin Zoomissa 24.3. ja toinen tapahtuma järjestetään toukokuun lopulla. Tarkemmat tiedot tapahtumasta päivitetään verkkosivuille pian. Myös liittymällä toiminnan FB-ryhmään saat ajankohtaiset tiedot seuraavasta tapahtumasta.

Jos sinulla on kysyttävää Naapurineuvosto -toiminnasta voit ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä:

 

Oman Uran Asiantuntija -hanke alkaa!

African Carella on alkanut uusi Oman Uran Asiantuntija (OUA) -hanke....
Uutisarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös