Naisten ryhmät | African Care ry

Maahan muuttaneiden naisten ryhmät

HUOM! Koronavirustilanteesta johtuen ryhmätoimintaa järjestetään tällä hetkellä ulkona ja verkossa. African Caren etäryhmiin voi osallistua Facebookissa liittymällä AC:n sisäiseen FB-ryhmään. Etäryhmien ja kesätoiminnan aikataulun näet allaolevasta kalenterista. Kesäohjelma on käynnissä 1.6.-30.6.2021. Toimintaan tulee ilmoittutua etukäteen numeroon 050 3788 588 ja osallistujia otetaan mukaan rajoitettu määrä. Myös neuvontaan tulee varata aika. Kesätoiminta järjestetään ulkona säävarauksella. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki Suomeen muuttaneet naiset! 

—–

African Caren vertaisryhmissä keskustellaan selkosuomeksi hyvinvoinnista, kotoutumisesta ja ajankohtaisista aiheista, laitetaan ruokaa, liikutaan ja saadaan uusia ystäviä. Lisäksi tiistaisin ohjaajilta saa neuvontaa työhön, asumiseen ja muuhun arkeen liittyvissä asioissa.

Ryhmiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki maahan muuttaneet naiset. Keskiviikon Kohtaamiskahvila on avoin myös valtaväestöön kuuluville naisille. Lastenhoitajat ovat paikalla leikittämässä lapsia naisten läksykerhoa lukuunottamatta.

Kaikki ryhmät järjestetään African Caren ryhmätilassa osoitteessa Meri-Rastilan kuja 2 B, Helsinki (3. kerros, S-marketin talo). Kysy lisää ryhmistä koordinaattori Paula Heikkilältä (paula.heikkila(at)africancare.fi, 050 378 5660).

Maanantai: AILA-ryhmä

Aila-ryhmässä keskustellaan perheen hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten lasten kasvatuksesta ja koulunkäynnistä sekä lapsiperheiden palveluista. Mukana on vierailevia asiantuntijoita ja selkosuomea puhuvat African Caren ohjaajat. Tarjolla on kevyt lounas.

Maanantaisin kello 12-14.30.

 

Tiistai: Neuvonta

Neuvonnasta voi kysyä työhön, asumiseen, opiskeluun ja sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Tukea voi saada esimerkiksi sopivat suomen kielen kurssin löytämiseen tai lapsen ilmoittamiseen päiväkotiin. Neuvontaa saa suomeksi ja englanniksi.

Tiistaisin kello 10-13. Muille päiville neuvonta-ajan voi varata numerosta 050 3780 251.

 

Keskiviikko: Kohtaamiskahvila

Kohtaamiskahvilassa tutustutaan rennossa ilmapiirissä muihin helsinkiläisiin naisiin. Kahvilaan ovat tervetulleita sekä maahan muuttaneet että valtaväestöön kuuluvat naiset. Kohtaamiskahvilan aikana on mahdollista saada myös henkilökohtaista neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa. Tarjolla on kevyt lounas.

Keskiviikkoisin kello 13-15.

 

Torstai: Naisten kerho

Naisten kerhossa on African Caren vapaaehtoisten maahan muuttaneiden naisten ohjaamaa toimintaa, kuten ruoanlaittoa, liikuntaa ja käsitöitä. Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Paula Heikkilältä ryhmän aikana tai puhelimitse (050 378 5660). Tarjolla on kevyt lounas.

Torstaisin kello 13-15.

 

Perjantai: ILONA-ryhmä

Ilona-ryhmässä keskustellaan hyvinvoinnista selkosuomeksi. Aiheita ovat esimerkiksi terveellinen ruoka, liikunta, seksuaaliterveys ja mielenterveys. Usein liikutaan ja laitetaan yhdessä ruokaa. Mukana on vierailevia asiantuntijoita ja African Caren ohjaajia. Tarjolla on kevyt lounas.

Perjantaisin kello 14.30–17.

 

Muu toiminta

Tiistaisin: Naisten läksykerho

Naisten läksykerho on toivottu uusi ryhmä, jossa ohjaajat ja vapaaehtoiset auttavat maahan muuttaneita naisia kunkin omien opintojen kotitehtävissä. Ota läksykerhoon mukaan omat tehtäväsi, joihin kaipaat apua ja teemme parhaamme auttaaksemme sinua eteenpäin.

Naisten läksykerho on tarkoitettu vain aikuisten rauhalliseen työskentelyyn eikä paikalla ole lastenhoitajaa. Ethän siis ota lapsia mukaan naisten läksykerhoon.

Tiistaisin 15-17, 4.2 alkaen.

Lauantaisin: Naisten uintiryhmä

Naisten uintiryhmässä uidaan ja tehdään vesijumppaa lauantaisin kello 16:30-17:30 ja 17:30-18:30 Kuntokeidas Sandelsissa. Uintiryhmän hinta on 30 euroa / 10 kertaa. Mukaan tarvitsee uimapukukankaasta tehdyn uima-asun ja uimalakin.

Uintiryhmä jatkuu helmikuussa 2020.

 

 

Ryhmät ovat osa African Caren Hyrrä-toimintaa, jota tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

 

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös