Maahan muuttaneiden naisten ryhmät

African Caren ryhmiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki maahan muuttaneet naiset. Vuonna 2022 ryhmät ja neuvonta alkavat helmikuussa. Kysy ryhmien ohjelmasta tai ilmoittaudu ryhmään soittamalla numeroon: 050 3788 588

Vertaisryhmissä keskustellaan selkosuomeksi hyvinvoinnista, kotoutumisesta ja ajankohtaisista aiheista, laitetaan ruokaa, liikutaan ja saadaan uusia ystäviä. Lisäksi tiistaisin ohjaajilta saa neuvontaa työhön, asumiseen ja muuhun arkeen liittyvissä asioissa. Keskiviikon Kohtaamiskahvila on avoin myös valtaväestöön kuuluville naisille. Lastenhoitajat ovat paikalla leikittämässä lapsia kaikissa ryhmissä naisten läksykerhoa lukuunottamatta.

Maanantai: AILA-ryhmä

Keskustelua perheen hyvinvoinnista asiantuntijoiden johdolla. Tarjolla on kevyt lounas.

Maanantaisin kello 13.30-15.30.

 

Tiistai: Neuvonta

Neuvonnassa saa apua työhön, asumiseen, opiskeluun ja sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Tukea voi saada esimerkiksi sopivat suomen kielen kurssin löytämiseen tai lapsen ilmoittamiseen päiväkotiin. Neuvontaa saa somaliksi, suomeksi ja englanniksi.

Tiistaisin ajanvarauksella. Neuvonta-ajan voi varata numerosta 050 3780 251.

 

Keskiviikko: Kohtaamiskahvila

Kohtaamiskahvilassa tutustutaan rennossa ilmapiirissä muihin helsinkiläisiin naisiin. Kahvilaan ovat tervetulleita kaikki naiset. Tarjolla on kevyt tarjoilu.

Keskiviikkoisin kello 16-18.

 

Torstai: ILONA-ryhmä

Liikuntaryhmä naisille Rastilan nuorisotalolla. Tarjolla on kevyt välipala.

Torstaisin kello 11-13.30.

Perjantai: Naisten ryhmä

Naisten kerhossa on African Caren vapaaehtoisten ja maahan muuttaneiden naisten ohjaamaa toimintaa, kuten ruoanlaittoa, liikuntaa ja käsitöitä. Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Paula Heikkilältä ryhmän aikana tai puhelimitse (050 378 5660). Tarjolla on kevyt lounas.

Perjantaisin 13-15.00.

 

Muu toiminta

Tiistaisin: Naisten läksykerho

Naisten läksykerho on asiakkaiden toiveesta perustettu ryhmä, jossa ohjaajat ja vapaaehtoiset auttavat maahan muuttaneita naisia kunkin omien opintojen kotitehtävissä. Ota läksykerhoon mukaan omat tehtäväsi, joihin kaipaat apua ja teemme parhaamme auttaaksemme sinua eteenpäin.

Naisten läksykerho on tarkoitettu vain aikuisten rauhalliseen työskentelyyn eikä paikalla ole lastenhoitajaa. Ethän siis ota lapsia mukaan naisten läksykerhoon.

Tiistaisin 15-17.00.

Lauantaisin: Naisten uintiryhmä

Naisten uintiryhmässä uidaan ja tehdään vesijumppaa lauantaisin Haagan Valkeassa talossa. Uintiryhmän hinta on 30 euroa / 10 kertaa. Mukaan tarvitsee uimapukukankaasta tehdyn uima-asun ja uimalakin.

Uintiryhmä on tällä hetkellä täynnä.

 

 

Ryhmät ovat osa African Caren Hyrrä-toimintaa, jota tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

 

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös