Maahan muuttaneiden naisten ryhmät

African Caren vertaisryhmissä keskustellaan selkosuomeksi hyvinvoinnista, kotoutumisesta ja ajankohtaisista aiheista, laitetaan ruokaa, liikutaan ja saadaan uusia ystäviä. Lisäksi tiistaisin ohjaajilta saa neuvontaa työhön, asumiseen ja muuhun arkeen liittyvissä asioissa.

Ryhmiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki maahan muuttaneet naiset. Keskiviikon Kohtaamiskahvila on avoin myös valtaväestöön kuuluville naisille. Lastenhoitajat ovat paikalla leikittämässä lapsia.

Kaikki ryhmät järjestetään African Caren ryhmätilassa osoitteessa Meri-Rastilan kuja 2 B, Helsinki (3. kerros, S-marketin talo). Kysy lisää ryhmistä koordinaattori Laura Mustalta (laura.musta(at)africancare.fi, 050 378 5660).

Maanantai: AILA-ryhmä

Aila-ryhmässä keskustellaan perheen hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten lasten kasvatuksesta ja koulunkäynnistä sekä lapsiperheiden palveluista. Mukana on vierailevia asiantuntijoita ja selkosuomea puhuvat African Caren ohjaajat. Tarjolla on kevyt lounas.

Maanantaisin kello 12-14.30.

Tiistai: Neuvonta

Neuvonnasta voi kysyä työhön, asumiseen, opiskeluun ja sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Tukea voi saada esimerkiksi sopivat suomen kielen kurssin löytämiseen tai lapsen ilmoittamiseen päiväkotiin. Neuvontaa saa suomeksi ja englanniksi.

Tiistaisin kello 10-13. Muille päiville neuvonta-ajan voi varata numerosta 050 3780 251.

Keskiviikko: Kohtaamiskahvila

Kohtaamiskahvilassa tutustutaan rennossa ilmapiirissä muihin helsinkiläisiin naisiin. Kahvilaan ovat tervetulleita sekä maahan muuttaneet että valtaväestöön kuuluvat naiset. Kohtaamiskahvilan aikana on mahdollista saada myös henkilökohtaista neuvontaa arkeen liittyvissä asioissa. Tarjolla on kevyt lounas.

Keskiviikkoisin kello 11-13.

Torstai: Naisten kerho

Naisten kerhossa on African Caren vapaaehtoisten maahan muuttaneiden naisten ohjaamaa toimintaa, kuten ruoanlaittoa, liikuntaa ja käsitöitä. Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Laura Mustalta ryhmän aikana tai puhelimitse (050 378 5660). Tarjolla on kevyt lounas.

Torstaisin kello 13.00-15.30.

Perjantai: ILONA-ryhmä

Ilona-ryhmässä keskustellaan hyvinvoinnista selkosuomeksi. Aiheita ovat esimerkiksi terveellinen ruoka, liikunta, seksuaaliterveys ja mielenterveys. Usein liikutaan ja laitetaan yhdessä ruokaa. Mukana on vierailevia asiantuntijoita ja African Caren ohjaajia. Tarjolla on kevyt lounas.

Perjantaisin kello 14.45–17.15.

Muu toiminta

Tiistaisin: Läksykerho

Läksykerhossa kotitehtävissä auttavat seniori-ikäiset vapaaehtoiset. Läksykerhoon ovat tervetulleita kaikki Meri-Rastilan alueen alakoululaiset.

Aika: Tiistaisin 13-15, ei koulujen loma-aikoina.

Lauantaisin: Naisten uimakerho

Naisten uintiryhmässä uidaan ja tehdään vesijumppaa lauantaisin kello 16:30-17:30 ja 17:30-18:30 Kuntokeidas Sandelsissa. Uintiryhmän hinta on 30 euroa / 10 kertaa. Mukaan tarvitsee uimapukukankaasta tehdyn uima-asun ja uimalakin.

Uintiryhmä on tauolla ja jatkuu syyskuussa.

 

 

Ryhmät ovat osa African Caren Hyrrä-toimintaa, jota tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

 

© African Care ry

Keräyslupa RA/2018/1173

Takaisin ylös