HYRRÄ-toiminta: Kotouttavaa vertaisryhmätoimintaa maahan muuttaneille naisille

”Tiedän, miten tehdä terveellisempiä valintoja kaupassa.” 

”Olen rohkaistunut puhumaan suomea enemmän.”

”Olen saanut täältä ystäviä, joita en olisi muuten ehkä tavannut.”

African Caren Hyrrä-toiminta vahvistaa maahan muuttaneiden naisten ja heidän perheidensä hyvinvointia vertaisryhmillä. Itä-Helsingissä järjestettävät ryhmät tavoittavat monenlaisista kieli- ja kulttuuritaustoista tulevia naisia. Erityisesti tuetaan heitä, jotka ovat haavoittuvassa asemassa, kuten työelämän ulkopuolella, ilman lukutaitoa tai pienten lasten vanhempia.

Ryhmissä vierailevat asiantuntijat kertovat niin koulutuksista, työllistymisestä kuin fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistakin. Myös yhdessä liikkuminen, terveellisen ruoan laittaminen ja suomen kielen vahvistaminen ovat tärkeitä teemoja. Vapaaehtoiset järjestävät osan ohjelmasta ohjaamalla käsitöitä, liikuntaa tai ruoanlaittoa. Uusia taitoja antava vapaaehtoistyö on ollut monelle askel kohti opiskelu- tai työelämää.

Hyrrä-toiminnasta vastaavat koordinaattori Paula Heikkilä (050 378 5660, paula.heikkila(at)africancare.fi) ja suunnittelija Fathi Osman (050 3780 251, fathi.osman@africancare.fi). Heiltä saa myös henkilökohtaista ohjausta arkeen liittyvissä asioissa kuten kielikurssin löytämisessä tai lapsen ilmoittamisessa päiväkotiin.

African Care tekee aktiivista yhteistyötä maahan muuttaneiden palveluiden kehittämiseksi muiden järjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Katso tarkemmat tiedot ryhmistä täältä.

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös