Globaalikasvatustyö

 

Mitä on globaalikasvatus?

Globaalikasvatus lisää ymmärrystä siitä, miten jokainen meistä on kytköksissä maailmanlaajuisiin kysymyksiin. Eri näkökulmien, kulttuurien ja todellisuuksien ymmärtäminen kehittää halua toimia oikeudenmukaisemman, tasa-arvoisemman ja ihmisoikeuksia kunnioittavamman maailman puolesta.

African Caren globaalikasvatus kannustaa kunnioittamaan erilaisuutta, edistämään yhdenvertaisuutta ja herättelee pohtimaan ja purkamaan stereotypioita kehistysmaiden naisista.

Käynnissä oleva hanke

  • Parhaillaan meillä on käynnissä ulkoministeriön tukema globaalikasvatushanke Valtarakenteet näkyviksi. Toiminta on suunnattu toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville nuorille ja sen tavoitteena on lisätä nuorten tietämystä globaalia epätasa-arvo synnyttävistä ja ylläpitävistä rakenteista sekä antaa nuorille konkreettisia eväitä toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta, kuten vaikuttamis-, meidaluku- ja argumentointitaitoja. Hanke koostuu kouluvierailuista sekä kolmesta lukukauden kestävästä kurssista, joille osallistuu lukiolaisia ympäri pääkaupunkiseutua. Lue lisää kurssista ja kouluvierailuista. Syksyn 2017 kurssilla tehtyihin projekteihin pääset tutustumaan täällä.

 

Päättyneet hankkeet

Kehitysmaiden naisvaikuttajat -globaalikasvatushanke (2015)
Kulttuurien kohtaamisia – kunnia-ajattelu haasteena koulumaailmassa (2013)

© African Care ry

Keräyslupa RA/2018/1173

Takaisin ylös