Meidän perheemme -toiminta

African Care toteuttaa vuonna 2017 uudessa hankkeessaan Meidän perheemme -toimintaa. Toiminnassa käsitellään naisen roolia eri kulttuureissa. Toiminta sisältää vertaisryhmän ja kohtaamiskahvilan sekä maahanmuuttajataustaisille että suomea äidinkielenään puhuville naisille. Vertaisryhmän ja kohtaamiskahvilan tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta eri kulttuureista tulevien naisten välillä sekä edistää maahan muuttaneiden naisten kotoutumista ja toiminnallista kielitaitoa. Projekti on yksivuotinen (2017), ja sitä rahoittaa Helsingin kaupunki.

Hankkeen naisille suunnatussa vertaisryhmässä käsitellään perheeseen ja parisuhteeseen liittyviä aihealueita. Ryhmässä vierailee monipuolisesti asiantuntijoita esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja opetusalalta. Osallistujat saavat uutta tietoa esimerkiksi lasten kasvatuksesta, puolison roolista sekä työ- ja harrastusmahdollisuuksista. Vierailevat asiantuntijat lisäävät myös lähiseudun palveluiden tunnettavuutta kohderyhmän keskuudessa. Lisäksi osallistujia kannustetaan löytämään tekemistä vapaa-ajalle esimerkiksi harrastusten muodossa, ja tarvittaessa tähän annetaan henkilökohtaista ohjausta.

Hankkeen naisille suunnatussa kohtaamiskahvilassa voi keskustella ja tutustua rennossa ilmapiirissä muihin helsinkiläisiin naisiin kahvin äärellä. Osallistujien kanssa suunnitellaan myös yhdessä retkiä elämys- ja harrastuspaikkoihin. Meidän perheemme -toimintaan sisältyy myös pop up -ryhmiä Itä-Helsingin alueella. Pop up -ryhmiä järjestetään esimerkiksi asukastaloilla ja lähiöasemilla ja niissä käsiteltävät aihealueet ovat samoja kuin toiminnassa muutenkin. Lisäksi toiminnasta järjestetään infotilaisuuksia suomea äidinkielenään puhuville helsinkiläisille.

Uutisarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös