kouluvierailut toiselle asteelle

 

Opettaja, kiinnostaako globaaliin eriarvoisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon liittyvät kysymykset? Nyt on mahdollisuus tilata African Care ry:n Valtarakenteet näkyviksi -hankkeen  kouluvierailuja, joilla syvennytään aiheeseen eri näkökulmista.

Teemme vierailuja 12. joulukuuta 2018 saakka. Vierailujen kesto on 75 minuuttia, mutta pituutta voidaan tarvittaessa muokata. Vierailut ovat maksuttomia, ja vierailemme pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

Tarjolla on kolme eri aiheista tuntia:

1. Eriarvoisuutta tuottavat globaalit rakenteet – Esimerkkinä Bangladeshin tekstiilityöntekijät

Tällä tunnilla puhumme yhteiskunnallisista rakenteista ja niiden vaikutuksista yksilöiden elämään. Käsittelemme sukupuolten välistä tasa-arvoa maailmanlaajuisena ongelmana, ja mietimme, miten sukupuoli yhdessä globaalin talouden rakenteiden kanssa vaikuttaa bangladeshilaisten tekstiilityöntekijöiden mahdollisuuksiin elämässä. Opiskelijat pääset myös pohtimaan omaa rooliaan eriarvoisuuden vähentämisessä. Tunti sopii eirtyisen hyvin GE1 ja GE3 -kursseille sekä joillekin yhteiskuntaopin kursseille. Voimme pitää tunnin myös englanniksi, jolloin se sopii esimerkiksi ENA4 -kurssille.

2. Media valtarakenteiden ylläpitäjänä – Afrikka ja afrikkalaiset naiset mediassa

Tällä tunnilla pohdimme, kuinka todenmukaisen kuvan media antaa meille maailmasta. Etenkin Afrikkaa koskeva uutisointi keskittyy usein konflikteihin, köyhyyteen ja kurjuuteen, vaikka Afrikka on monimuotoinen ja kehittyvä maanosa. Miksi media siis toistaa kuluneita stereotypioita, ja miksi on tärkeää, että saamme monipuolisen kuvan maailmasta? Tuntia on tilattu mm. GE4-kurssille sekä äidinkieleen.

3. Normit, etuoikeudet ja mitä niillä tarkoitetaan – Me Too normin murtajana

Mitä tarkoitetaan esimerkiksi heteronormilla, sukupuolinormilla tai valkoisuusnormilla? Tunnin tavoitteena on, että opiskelijat ymmärtävät, mitä normeilla ja etuoikeuksilla tarkoitetaan ja miksi niitä on tärkeä tunnistaa.  Opiskelijat saavat eväitä etuoikeuksia tuottavien valtarakenteiden analysointiin ja ideoita siihen, miten niitä voisi lähteä purkamaan. Pohdimme myös Me Too -kampanjan roolia sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvien normien murtamisessa.

Valitettavasti vuoden 2018 kouluvierailukalenterimme on nyt täynnä, emmekä voi ottaa vastaan uusia tilauksia. Jatkamme kouluviereilujen tekoa vuonna 2019, jos saamme hankkeelle jatkorahoitusta. Seuraile siis sivujamme ja sosiaalista mediaamme!

 

© African Care ry

Keräyslupa RA/2018/1173

Takaisin ylös