kouluvierailut toiselle asteelle

 

Opettaja, kiinnostaako globaaliin eriarvoisuuteen liittyvät kysymykset? Haluaisitko asiantuntijan keskustelemaan opiskelijoiden kanssa sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja muista epätasa-arvoa ylläpitävistä globaaleista rakenteista?

Tilaa kouluvierailu lukioon tai ammattikouluun!

Nyt on mahdollisuus tilata African Care ry:n Valtarakenteet näkyviksi -hankkeen toteuttama kouluvierailu aiheesta globaalit valtarakenteet. Vierailuja järjestetään vuoden 2018 loppuun saakka. Syyslukukaudella 2018 meillä on tarjolla kolme eri aiheista tuntia:

1. ”Eriarvoisuutta tuottavat globaalit rakenteet – Esimerkkinä Bangladeshin tekstiilityöntekijät”. Tällä tunnilla puhumme yhteiskunnallisista rakenteista ja niiden vaikutuksista yksilöiden elämään. Käsittelemme sukupuolten välistä tasa-arvoa maailmanlaajuisena ongelmana, ja mietimme, miten sukupuoli yhdessä globaalin talouden rakenteiden kanssa vaikuttaa bangladeshilaisten tekstiilityöntekijöiden mahdollisuuksiin elämässä. Opiskelijat pääset myös pohtimaan omaa rooliaan eriarvoisuuden vähentämisessä. Tunti sopii eirtyisen hyvin GE1 ja GE3 -kursseille sekä joillekin yhteiskuntaopin kursseille. Voimme pitää tunnin myös englanniksi, jolloin se sopii esimerkiksi ENA4 -kurssille.

2. ”Media valtarakenteiden ylläpitäjänä – Afrikka ja afrikkalaiset naiset mediassa”. Tällä tunnilla pohdimme, kuinka todenmukaisen kuvan media antaa meille maailmasta. Etenkin Afrikkaa koskeva uutisointi keskittyy usein konflikteihin, köyhyyteen ja kurjuuteen, vaikka Afrikka on monimuotoinen ja kehittyvä maanosa. Miksi media siis toistaa kuluneita stereotypioita, ja miksi on tärkeää, että saamme monipuolisen kuvan maailmasta?

3. Kolmannen tunnin aihe tarkentuu elokuussa, pysy kuulolla!

Vierailujen kesto on 75 minuuttia, mutta pituutta voidaan tarvittaessa muokata. Vierailut ovat maksuttomia, ja vierailemme pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

Voit tilata vierailun alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä hankevastaava Tuuli Vauramoon: 050 3780 016 / etunimi.sukunimi@africancare.fi. Vierailu olisi hyvä tilata viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

 

© African Care ry

Keräyslupa RA/2017/673

Takaisin ylös