Yasmin – Naisten resurssikeskus 2013-2015

 

Sodasta kärsivän Somalian hallitus on ollut kykenemätön järjestämään kansalaisille koulutusta ja työpaikkoja, minkä vuoksi maan elintaso on edelleen yksi maailman alhaisimmista. Somaliassa etenkin naiset ovat alttiita syrjinnälle ja köyhyydelle, ja heillä on miehiä heikommat mahdollisuudet koulutukseen ja työhön.

Naisten resurssikeskushanke  paransi Banadirin naisten työllisyys- ja toimeentulomahdollisuuksia tarjoamalla koulutusta ja mahdollisuuden ryhtyä pienyrittäjäksi lainaohjelman avulla. Hanke toteutettiin Mogadishussa ja Afgoissa Etelä-Somaliassa 2013-2015. African Caren yhteistyökumppani toimi Banadir Women Development Organization (BWDO), joka tukee Banadirin alueella asuvia syrjäytymisvaarassa olevia naisia ja tyttöjä, kuten leskiä ja orpoja.

Yasmin-resurssikeskuksen koulutusohjelma piti sisällään ammatillisia ja liiketoimintaan liittyviä kursseja sekä terveys- ja ihmisoikeuskasvatusta. Naiset oppivat mm. luku- ja kirjoitustaitoja, perinteisten käsitöiden tekoa, kirjanpitoa, tietotekniikkaa ja markkinointia. Projektin aikana 4 kuukautta kestäneeseen koulutusohjelmaan osallistui yhteensä 397 naista. Hankekessa naisia rohkaistiin myös yrittäjyyteen, mitä varten perustettiin erillinen mikroluotto-ohjelma.  Hankkeen aikana perustettiin 23 yritystä.

Resurssikeskuksessa naisia koulutettiin ravitsemuksesta, hygieniasta, seksuaaliterveydestä ja HI-viruksen leviämisestä. Lisäksi opintojen aikana käsiteltiin sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja perheväkivaltaan liittyviä teemoja. Hankkeeseen osallistuneet naiset saivat koulutuksen myötä uudenlaista omanarvontuntoa ja rohkeutta toteuttaa itseään. Naiset pystyvät paremmin pitämään huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan sekä tarvittaessa hankkimaan apua kohtaamiinsa ongelmiin.

Lisäksi hankkeen tavoitteena oli naisten asemaa edistävien kansalaisjärjestöjen vahvistaminen Somaliassa. Hankeessa järjestettiin 3 järjestöille suunnattua koulutus- ja verkostoitumisseminaaria, jotka syvensivät Somalian naisjärjestöjen tekemää yhteistyötä.

 xkorien_punontaa300x225.jpg.pagespeed.ic.ZzcKX1zuO2

Uutisarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös