Synnytysklinikka- ja koulutushanke

 

Pelastakaa Lapset -järjestön Maailman äitien tila -raportissa Somalia on arvioitu toistuvasti kaikkein vaarallisimmaksi paikaksi asua äideille. Somalian terveydenhuoltojärjestelmän yksi keskeinen ongelma on julkisten sairaaloiden ja ennaltaehkäisevän hoidon puute. Koska äitiysterveys vaikuttaa merkittävästi lähes kaikkiin muihinkin terveydenhuollon osa-alueisiin, voidaan sen kapasiteettia kehittämällä parantaa pitkällä tähtäimellä koko terveydenhuoltojärjestelmää.

IMG_1487 SAMSUNG CSC

Vuonna 2012 käynnistynyt Synnytysklinikka ja -koulutushanke pyrkii vahvistamaan julkista terveydenhuoltoa ja parantamaan äitiys- ja seksuaalisuusterveyttä Somaliassa. African Caren kumppani hankkeessa on vapaaehtoistyöjärjestö Volunteers for Medical and Development Service (VMSDO). Synnytysklinikka sijaitsee Afgoissa, noin 30 kilometrin päässä Mogadishusta ja kattaa toiminnallaan usean miljoonan ihmisen asuinalueen. Klinikalla avustetaan kuukausittain yli 120 synnytystä ja hoidetaan noin 1500 potilasta. Klinikka työllistää yhteensä 20 terveydenalan ammattilaista. Sen toimintaan kuuluvat myös normaalit neuvolapalvelut sekä HIV-testaus ja konsultointi. Klinikan tiloissa järjestetään kätilöiden koulutusta; tähän mennessä olemme kouluttaneet yli 800 kätilöä.

Hankkeen raportointi, budjetin seuranta, materiaalihankinnat ja kätilöiden koulutukset käydään tarkasti läpi yhteistyössä hankkeen suomalaisen ja paikallisen ohjausryhmän sekä neuvolan henkilökunnan kanssa. Ulkoministeriön vuonna 2012 myöntämän kolmivuotisen rahoituksen jälkeen Synnytysklinikka- ja koulutushanketta hallinnoitiin vuoden ajan African Caren lahjoitusvaroin. Vuosille 2017-2018 hanke on saanut Ulkoministeriöstä jatkorahoitusta. Viimeksi projektikoordinaattorimme kävi klinikalla heinäkuussa 2018.

SAMSUNG CSC

© African Care ry

Keräyslupa RA/2017/673

Takaisin ylös