Kokonaisvaltainen HIV/AIDS-työ

 

African Caren kumppanijärjestö KASAB (Community Empowering Program) toteuttaa HIV/AIDS -hanketta Etelä-Somaliassa, Banadirin ja Shabellen alueilla. Hankkeen tavoitteena on lisätä paikallisten yhteisöjen HIV/AIDS -tietoisuutta koulutusten, kampanjoiden ja tapahtumien avulla.

DSC09466-300x225 DSC09502-300x225

Hankkeen erityisiä kohderyhmiä ovat mm. maan sisäiset pakolaiset, rekkakuskit ja naispuoliset teepuotien pitäjät. Ryhmät saavat tietoa HI-viruksen leviämisestä, riskikäyttäytymisestä ja ehkäisystä. Lisäksi koulutuksissa pyritään korjaamaan HIV-positiivisuuteen ja aidsiin liittyviä uskomuksia ja stigmaa. Teepuodeissa työskenteleville naisille tarjotaan mahdollisuus pienviljelyyn, jotta naisten toimeentulo parantuisi, eikä heidän tarvitsisi enää turvautua seksityöhön perheidensä elättämiseksi.

KASAB järjestää HIV/AIDS koulutusta myös paikalliselle terveydenhuoltohenkilöstölle, kuten kätilöille ja hammashoitajille. Yksi hankkeen tavoitteista on, että HIV/AIDS -tietous leviää paikallisella tasolla yhteisön omien kanavien kautta. Koulutusten lisäksi KASAB organisoi erilaisia tapahtumia ja ohjelmia, kuten kulkueita, uheilukilpailuja, draamaesityksiä ja radiokuunnelmia. Näiden kautta pyritään tavoittamaan mahdollisimman laaja joukko ihmisiä ja vaikuttamaan heidän käsityksiinsä HIV:sta/AIDS:sta.

Uutisarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös