Hyvinvointihanke

African Care aloitti vuonna 2015 maahanmuuttajanaisten ja heidän perheidensä hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta vahvistavan projektin. Hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajanaisten erityistarpeet huomioon ottava sekä ryhmätoimintaan ja asiakasohjaukseen perustuva palvelumalli.  Projekti on kolmevuotinen (2015-2017), ja sitä rahoittaa STEA.

Hankkeen naisille ja miehille suunnatuissa vertaisryhmissä vierailee monipuolisesti eri hyvinvointi- ja terveysalan ammattilaisia. Osallistujat saavat uutta tietoa terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä sekä palveluista. Hankkeen neuvontapalvelu antaa ryhmäläisille yksilöllistä tukea ja ohjausta palveluihin hakeutumiseen. Terveellisten elämäntapojen omaksumiseen kannustetaan käytännöllisin keinoin: ryhmätoiminnassa liikutaan yhdessä ja opetellaan tekemään terveellisiä ruokia. Hankkeessa järjestetään myös uintiryhmä, kotitalouskursseja sekä tapahtumia ja retkiä.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä eri Helsingin kaupungin virastojen, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä tiedon vaihdon ja asiakasohjaamisen lisäämiseksi. Pyrkimyksenä on lisätä myös asiantuntijoiden ja opiskelijoiden osaamista monikulttuurisesta asiakastyöstä ja tietoisuutta järjestöjen palveluista.

Hankkeesta järjestetiin 25.9.2017 päätösseminaari jossa esilteltiin hankkeen toimintaa, tuloksia ja hyviä käytänteitä. Voit lukea seminaarista täältä.


Uutisarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa

© African Care ry

Rahankeräyslupa: RA/2021/539

Takaisin ylös